Kanotstafett

Vi använder kanot som redskap för att så snabbt som möjligt paddla i vattendrag med lämplig svårighet. Alla deltagare använder flyttväst. Lämplig gren i mångkamp.

 

 

Lerduveskytte

Vi förflyttar oss en mil syd ost från Sunne till Sveriges kanske vargtätaste område. Hör skjuter vi lerduvor i mycket naturskön miljö med varierande svårighet. Vi använder antingen så kallade halv automater eller bock gevär. Bockgevären upplevs generellt som bättre balanserade men rekylerar å andra sidan något kraftigare. Lämplig gren i mångkamp eller enskilt. Pris från 525 kr/person.

 

 

Längfärdsskridskor

Vi åker långfärdsskridskor på någon av alla sjöar som finns inom en radie på 15 km från Sunne. Valmöjligheterna är många, vi väljer sjö efter isförhållanden och önskad längd på turen. Vi stannar på lämpligt ställe och kokar kaffe över öppen eld.  Vi tillhanda håller skridskor, isdubbar samt guide. Pris från 375 sek/person.

 

 

Läskebacksklättring

Har gäller det att utmana sig själv och övervinna sin egen eventuella höjdskräck. Varje deltagare är säkrad med hel säkerhetssele. Vi använder riktiga klättrings rep och bromsar. Den som klättrar har att på kortast möjliga tid klättra så högt som möjligt på läskebackar. Tiden tas och antalet backar räknas till den nivå när den tävlande mister balansen och faller. Åldersgräns 15 år. Lämplig gren i mångkamp.

 

 

Mountainbike

Vi åker på tur i Fryksdalens kanske vackraste natur. Turerna kan sträcka sig från en timme till flera dagar. Svårighetsgraden anpassas efter deltagarnas förmåga. Även på de korta turerna ges möjlighet att rasta/vila på platser med sagolik utsikt. Kan genomföras vart som helst. Pris från 375 kr/person.

 

 

Pimpelfiske

Vi vintermetar vid någon av alla fiskrika sjöar eller tjärnar. Ibland är isen tjock och då krävs det muskel styrka eller en välvillig guide till hjälp. Vi kan om Ni vill också använda snöskoter som transport medel för att kunna fiska på så många sjöar som möjligt. Pris från 375 kr/person.

 

 

Ponnytrav

Bli travkusk för en dag. Vi använder mycket välmeriterade ponny hästar. Vi kör antingen i direkt anslutning till Akka Stadion eller i Sunne ridhus eller på Sunne travbana. Den som kör har som mål att på kortast möjliga tid köra från start till mål på en i förväg markerad bana. Kan genomföras som prova på till riktig travtävling med kval och final. Vi kan också arrangera ”toto” spel där de ”satsande”/spelarna kan satsa antingen på sig själva. eller på andra deltagare. Lämplig gren i mångkamp eller enskilt. Pris enligt offert beroende på upplägg.

 

 

Snöskoter

Vi genomför turer på leder, traktorvägar och sjöar i viltrika områden. Det är inte ovanligt att vi får se varg och älg. Det är mycket vanligt att vi ser spår efter desamma. Vi kan erbjuda turer som är kortare upp till flera dagar med övernattning i tält eller stugor. Vi lagar mat och kokar kaffe över öppen eld. Åldersgräns 18 år för förare och efter förmåga för passagerare. Pris från 625 kr/person.

 

 

Springskytte

En gren som påminner mycket om skidskytte med det undantaget att vi springer istället för åker skidor. Kan genomföras individuellt eller i grupp. Varje deltagare börjar med att springa en kortare sträcka, anpassas efter gruppens fysik, därefter kommer personen in till ”skjutvallen” där fem skott skjuts med luftgevär. För varje bom får personen därefter springa ett straffvarv per bom. Kan genomföras där det finns säker bakgrund. Lämplig gren i mångkamp eller enskilt. Pris från 375 kr/person.


Fler aktiviteter