Stocksågning

Två personer sågar på det sätt man gjorde förr. Stocksåg används. Samarbete är viktigare än råstyrka. Fem plattor skall sågas på kortast möjliga tid. Här får garanterat alla upp värmen. Kan genomföras vart som helst. Lämplig gren i mångkamp.

 

Sparkstötting

Vi använder vinterns cykel antingen som hjälpmedel vid pimpelfiske eller som färdmedel på någon av alla våra sjöar och tjärnar. Den kan också användas som en stafett gren i förslagsvis en femkamp. Kan genomföras där det finns frusen mark. Lämplig gren i mångkamp. Pris från 375 kr/person.

 

Timmerlastning med skogstraktor

Vi lastar timmer med skogstraktor eller skotare på tid. Dagens skotare är mer high tech än kanske många har kännedom om. En stor del av det som skall avverkas kan mer eller mindre mått beställas via mobilnätet. Kan genomföras nästan vart som helst. Lämplig gren i mångkamp eller enskilt. Pris från 375 kr/person.

 

Trolling

Ni fiskar i valfri sjö eller där vi rekommenderar. Turen kan sträcka sig från 1,5 timmar till en hel dag. Det är inte ovanligt att vi lyckas fånga stor gädda. Lunch kan vi äta på land eller i båten. Pris från 575 kr/person

 

Vandring

Vi vandrar från Akka Skidstadion. Vandringen går till en högt belägen plats med en
fantastisk utsikt över sjön Fryken. Fryken är en åtta mil lång sjö som är
belägen mellan Torsby i norr och Kil i söder.  Avståndet till utsiktsplatsen är ca två kilometer. Vandringen går igenom ett område som är klassat som naturreservat.  Vid utsiktsplatsen kokar gruppen kaffe över
öppen eld med stöd av guide. Pris 375 sek/person inklusive fika. Barn
under sexton år halva priset

 

Vedeldad bastu

Mysfaktor 1000. Bara några minuter från Akka stadion njuter vi av en stor vedeldad bastu och två vedeldade badtunnor. Vi badar givetvis också i sjön Fryken. Kan genomföras året runt och är kanske allra mest till sin fördel under höst och vinter. Mycket stämningsfullt med rykande kar och tända marschaller under den mörka årstiden. Åldersgräns -. . Pris enligt offert beroende på upplägg.

 

Yxkast

En dubbel eggad yxa kastas mot en fem ringad tavla Avståndet mellan kast linje och ”bulls-eye” uppgår till 6, 2 meter. Det gäller också att yxan träffar med rätt blad för att kastet skall poängräknas. Kan genomföras nästan vart som helst. Lämplig gren i mångkamp.

 

Älgskytte

Vi förflyttar oss en mil syd ost från Sunne till Sveriges kanske vargtätaste område. Avståndet mellan skytten och tavlan är 100 meter. Vi använder samma regler som krävs för att bli godkänd som deltagare i älg jakten i Gårdsjö jaktvårdsområde. För godkänt krävs minst 12 poäng och att alla skott sitter i träff området. För den som vågar kan deltagaren stå under älgtavlan med en gjuten cement vall mellan sig och skytten. Lämplig gren i mångkamp eller enskilt.  Pris från 525 kr/person.